Vārda dienu svin: Lauris, Norberts

Biezpiena plātsmaize

Pinterest LinkedIn Tumblr +
Tuvojas brīvdienas, tuvojas svētki-Lieldienas. Daudziem noteikti pa galvu skraida domas, ko neskaitot olas pasniegt galdā. Natašai ir ļoti vienkāršs un ļoti kārdinošs piedāvājums-biezpiena plātsmaize.
Ātri pagatavojama, nav sarežģīti, izmaksas nav nemaz tik lielas, bet rezultāts tāds, ka mēli var norīt.
Mīklai:
* 200g biezpiens
* 2 -2,5glāzes milti
* 2 olas
* 4 ēd.k eļļa
* ap 4 ēd.k cukurs
* 1 tēj.k cepamais pulveris
* var pievienot vai nu vaniļas cukuru vai arī citrona miziņu

Gatavojam mīklu:
Izsijājam miltus,pievienojam cepamo pulveri.Olas saputojam vieglās putās.Biezpienam pievienojam cukuru,vaniļas cukuru vai citrona miziņu,izmaisam.Tad pievienojam eļļu,izmaisam.Pievienojam miltus,maisam,tad mīcam un skatamies vai vēl nav nepieciešami milti.Mīklai nav jālīp pie rokām.Pievienojam miltus tik,lai nelīp.Tad mīklu liekam maisiņā un uz 30 minūtēm ledusskapī.

Biezpiena pildījums:
* 400g biezpiens
* 2 olas
* cukurs pēc garšas
* vai nu vaniļas cukurs vai arī citrna miziņa
* nedaudz skābais krējums ap 2 ēd.k,atkarībā no biezpiena,jo sausāks,jo vairāk,jo mitrāks,jo mazāk
* rozīnes pēc vēlēšanās

Gatavojam pildījumu:
Rozīnes aplejam ar verdošu ūdeni. Biezpienam pievienojam olas, cukuru, krējumu vaniļas cukuru vai citrona miziņu un visu kārtīgi izmaisam, var arī sablenderēt. Nokāšam rozīnes un pievienojam biezpiena masai.

Ieslēdzam cepeškrāsni ap 180 grādiem.
Mīklu ņemam ārā no ledusskapja,liekam uz cepampapīra un izrullējam,plānu, jo plānu,tā cepoties piepūtīsies.
Liekam mīklu ar cepampapīru uz plāts. Ārējās maliņas mazliet uztaisām kā tādu aizsargmaliņu, lai mūsu pildījums neiztek.
Liekam virsū biezpiena pildījumu. Cepam 180 grādos ap 30 minūtēm. Līdz mīklas maliņas skaisti brūnas.
Es cepu tikai pusi no šīm sastāvdaļām, sanāk diezgan liela plātsmaize.

Dalīties.

Atstāt Ziņu