iela kakao krūze un silti biezpiena plācenīši ar melleņu ievārījumu. Vai nav lieliskas vakariņas? Biezpiena plācenīšiem ir daudz recepšu variācijas, piedāvājam savējo.
Nepieciešams:
500 g biezpiens
3 olas
100 g milti
cukurs
vaniļas cukurs
rozīnes
Pagatavošana:
Bļodā sadrupina biezpienu, piesit olas, pievieno cukuru pēc garšas. Ja gribas saldāku, pievieno vairāk. Var pievienot arī vaniļas cukuru. Masā iemaisa rozīnes, var pierīvēt arī nedaudz citrona miziņu. Pievieno miltus un visu samaisa (miltu vietā var lietot mannā). Miltu dadzums ir atkarīgs no tā, kā veidojas masa. Masai jābūt tādai, lai var izveidot plācenīti – nekas nelīp un nedrūp kopā.
Ar rokām izveido apaļus plācenīšus, liek uz pannas un cep no abām pusēm zeltaini brūnus.
Pasniedz kopā ar ievārījumu vai krējumu.
Kā Tu gatavo biezpiena plācenīšus?