Vārda dienu svin: Alfrēds, Madars, Fredis

Biešu – vaniļas džems

Pinterest LinkedIn Tumblr +

Šāds džems būs lielisks papildinājums pie kartupeļu salātiem vai ēdieniem no biezpiena un siera.

Vajadzēs:
1 kg bietes
300 g cukurs
2 citronu miza un sula
1 vaniļas pāksts
1 glāze sausais baltvīns

Pagatavošana:
Katru bieti ietīt folijā un cept iepriekš uzkarsētā līdz 180 grādiem cepeškrāsnī apm. 50 – 60 minūtes. Bietes atdzesē, notīra, sagriež nelielos gabaliņos un sablendē.Sablendēto masu pārlikt lielā katlā ar biezu dibenu, pievienot cukuru,citrona miziņas un sulu.

Vaniļas pākstij izņemt sēkliņas un pārgriež pāksti uz pusēm.Vaniļas pāksti, sēkliņas un vīnu ielejam katlā.Visu samaisīt un uz vidējas uguns vārīt līdz vēlamajai kondīcijai, apmēram 15 minūtes. Pārlikt džemu burciņās ar hermētiskiem vāciņiem, aizvērt un sterilizēt 15 minūtes.

Lai izdodas!

 

Iesūtīts konkursam ‘Gatavojam krājumus ziemai’

————–
Padalies arī Tu ar savām ievārījumu, kompotu, marināžu un citu ziemas gardumu receptēm! Balvās- 3 grozi pilni ar dažādām, smaržīgām TWINS un Anniņa garšvielām. ->>> KONKURSS ‘Gatavojam krājumus ziemai!’

Dalīties.

Atstāt Ziņu