Vārda dienu svin: Anna, Ance, Annija

Biešu kūka! Pamēģini pati.

Pinterest LinkedIn Tumblr +

Sastāvdaļas biskvītam:
1 glāze skabais krējums
1/2 glāze mannā
1,5 glāze vārītu biešu biezenis (ap 400g bietes)
1 glāze zemesrieksti
50ml  eļļa
100g sviests
1/2 citrona sula un viena citrona miziņa
1,5 glāzes milti
3 mazas olas
1 tēj.k soda
1 glāze cukurs
pēc vēlēšanās kanēlis vai vaniļas cukurs 1 tēj.k

Pagatavošana:
Vispirms izvāram, nomizojam bietes. Sarīvējam un vēl sablenderējam biezputrā (Atliekam 2 ēd.k šī biezeņa priekšs krēma, bet pārējais būs mīklā). Pievienojam citrona miziņu un sulu. Atstājam.

Mannā sajaucam ar skābo krējumu, lai uzbriest.

Riekstus apgrauzdējam un sasmalcinam, var gan ļoti smalki, gan arī atstāt palielos gabaliņos.

Olas putojam ar cukuru vaniļu vai kanēli, līdz tas izkūst, pievienojam izkausētu sviestu, rapšu eļļu, uzbriedušo mannā/biešu biezeni.Izmaisām.

Samaisam miltus ar sodu un rūpīgi iemaisam masā.

Pieberam riekstus un vēlreiz izmaisām.

Lejam mīklu ietaukotā formā.

Cepam ap 180 grādos, aptuveni 40-50 minūtes.

Sastāvdaļas krēmam:
1,5 glāzes piens
1/2 glāze mannā
2 ēd.k biešu biezeņa
vaniļas cukurs 2 tēj.k
100g sviests
1/2 glāze cukurs,vai pēc garšas

Gatavojam krēmu:
Katliņā lejam pienu, pievienojam biešu biezeni, vaniļas cukuru un cukuru. Karsējam, kad parādās jau pirmie burbuļi, pievienojam mannā un uz mazas uguns uzvāram biezputru.
Atdzesējam un tad saputojam.

Atsevišķi saputojam sviestu, pa karotītei ieputojam mannā putru.

Liekam ledusskapī līdz sabiezē.

Atdzisušu biskvītu pārgriežam horizontāli uz pusēm. Apsmērējam ar 1/3 krēma, uzliekam otru biskvīta kārtu un ar atlikušo krēmu apsmērējam visu kūku.

Liekam ledusskapī līdz krēms sacietē.

Dalīties.

1 komentārs

Atstāt Ziņu