Vārda dienu svin: Leonīds, Leonīda

Biešu krēmzupa

Pinterest LinkedIn Tumblr +

si krēmzupu cienītāja? Vai zināji, ka tādu pagatavot var arī no bietēm? Lūk, Viktorijas konkursam Mana garšīgā zupas recepte iesūtītā recepte.

Sastāvdaļas
500g bietes
350g kartupeļu
1 ābols
1 sīpols
1 ēd.l citrona sulas
600 ml dārzeņu buljona
4 ēd.k. saldā krējuma
ķimenes
2 lauru lapas
timiāns
sāls, pipari pēc garšas

Pagatavošana
Bietes novārīt līdz gatavībai. Kartupeļus, ābolu un sīpolu nomizot.Sīpolu smalki sakapāt, ābolu sarīvēt, kartupeļus sagriezt kubiņos. Kartupeļus, ābolus un sīpolus pārlikt katliņā un pārliet ar ūdeni tā, lai tikko pārklāj dārzeņus. Vārīt uz lēnās uguns aptuveni 10 min. Bietes notīrīt, sagriezt un pievienot pārējiem dārzeņiem. Pārliet dārzeņus ar karstu buljonu, pievienot citrona sulu un timiānu. Vārīt aptuveni 15 min. Noņemt no uguns, pievienot lauru lapas un ļaut ievilkties apmēram 15 min.
Izņemt lauru lapu un sablenderēt. Pārliet atpakaļ katliņā, pievienot sāli, piparus un vārīt vēl 7-8 min.
Dekorēt ar saldo krējumu.

.

Dalīties.

Atstāt Ziņu