Vārda dienu svin: Guntra, Ginters, Marianna

Bezē, ogu un putukrējuma kārtojums

Pinterest LinkedIn Tumblr +

Kārtojumam būs nepieciešams:
auzu pārslu cepumi
aveņu liķieris ( ar ko nedaudz pārliet cepumus, bet var arī bez liķiera iztikt)
konservēti persiki
svaigas vai saldētas ogas
saldais krējums
bezē cepumi (cepu pati)
šokolāde

Bezē cepumiem vajadzēs:

– 2 olu baltumi;

– 1 glāze cukura;

– šķipsniņa sāls

Pagatavošana:
Vispirms sagatavojam masu bezē cepumiem. Saputojam olu baltumus ar šķipsniņu sāls, tad tuprinot putot, pakāpeniski pievienojam cukuru.
Ar karotīti masu uzliekam nepielās piciņās uz cepamā papīra un cepam 100 grādos 1 stundu, krāsnī atdzesējam.

Kamēr bezē cepās. Sākam kārtot desertu.
Deserta trauku izklājam ar rupji sadrupinātiem cepumiem, pieaugušajiem var pārliet cepumus ar liķieri.
Tad saputojam saldo krējumu, pievienojot cukuru un kakao pēc garšas. Cepumus pārklājam ar saputoto putukrējumu.
Virs putukrējuma kārtojam šķēlītēs sagrieztas konservēto persiku pusītes. Tad liekam svaigas vai saldētas atlaidētas ogas. Virs ogām liekam pašceptos bezē. Virs bezē liekam stingri saputotu saldo krējumu ar cukuru un vaniļas cukuru. Pa virsu uzrīvējam šokolādi.

Gards deserta kārtojums gatavs!

 

RECEPTE IESŪTĪTA KONKURSA ‘MANS MĪĻĀKAIS VASARAS ĒDIENS’  IETVAROS

Un kāda ir tava mīļākā vasara ēdiena recepte?

Vairāk par konkursu uzzini ŠEIT >>





Dalīties.

1 komentārs

Atstāt Ziņu