Vārda dienu svin: Aldonis, Agija

Baltajos mālos cepti kartupeļi ar Aioli mērci

Pinterest LinkedIn Tumblr +

Lai pagatavotu šo ēdienu, būs nepieciešami 12 mazi jaunie kartupeļi, jūras sāls, timiāns un 120 g kaolīna vai balto mālu, kas ir lietojami uzturā un ēdami, kā arī 50 g pulverveida laktozes, 2 g kalmāru tintes, 180 g ūdens un 1 g sāls. Aioli mērces pagatavošanai būs nepieciešami 50 g ķiploku daiviņu, 125 g augstākā labuma olīveļļas, 1 olas dzeltenums, 45 g ūdens un 1 g sāls.

Pagatavošana
No sākuma nomazgājiet jaunos kartupeļus, tos rūpīgi noberžot. Pēc tam apberzējiet tos ar sāls un timiāna sajaukumu. Māla maisījumu gatavojiet tā, lai tas pēc konsistences atgādinātu pankūku mīklu. Pēc tam sagatavojiet Aioli mērci, sajaucot ķiplokus, sāli un olas dzeltenumu. Tad pievienojiet eļļu, līdz konsistence atgādina majonēzi.

Sagatavotos kartupeļus uzduriet uz iesma un iemērciet tos māla vannā. Atstājiet kartupeļus mālos uz divām stundām, līdz tie sažūst. Pēc tam uzmanīgi paceliet iesmu un ar atlikušajiem māliem aizpildiet plaisas, ja tādas ir radušās. Kad tas padarīts, lieciet kartupeļus cepeškrāsnī 50° temperatūrā. Kartupeļus pasniedz ar Aioli mērci.

Dalīties.

Atstāt Ziņu