Vārda dienu svin: Lauris, Norberts

Baklažānu marmelāde ar ingveru un šokolādi

Pinterest LinkedIn Tumblr +

Baklažāni ar šokolādi un ingveru? Izklausās pēc kaut kā nesavienojama? Nekā! “Šī ir viena no top receptēm! Saimnieces gatavo un slavē!”-raksta Viktorija.

Vajadzēs:
1 kg baklažāni
800g cukurs
50g svaiga ingvera sakne
1 citrona sula
250g rūgtās šokolāde (75%)

Pagatavošana:
Baklažāni jānomizo un jāsagriež kubiņos. Ingvera sarīvēt uz smalkās rīves. Uzvārīt 300ml ūden ar cukuru, iebērt baklažānus un ingveru un vārīt apmēram 1 stundu ik pa brīdim pajaucot. Karstajos baklažānos
ieliet citrona sulu un sablenderēt. Pievienot sadrupinātu šokolādi un jaukt tik ilgi, kamēr šokolāde izkūst.

Marmelādi var pasniegt pie mīkstiem sieriem vai smērēt kā sviestu uz maizes.

 

Iesūtīts konkursam ‘Gatavojam krājumus ziemai’

————–
Padalies arī Tu ar savām ievārījumu, kompotu, marināžu un citu ziemas gardumu receptēm! Balvās- 3 grozi pilni ar dažādām, smaržīgām TWINS un Anniņa garšvielām. ->>> KONKURSS ‘Gatavojam krājumus ziemai!’

Dalīties.

1 komentārs

Atstāt Ziņu