Vārda dienu svin: Kārlis, Spodris

Aukstā zupa ar tomātu sulu un zivi

Pinterest LinkedIn Tumblr +

“Šī zupiņa nesildīs, bet palutinās garšas kārpiņas un dažādos uzturā lietojamo zupu klāstu,” – tā Viktorija piesaka auksto zupu ar tomātu sulu un zivi. Iesūtīts konkursa Mana garšīgā zupas recepte ietvaros.

Nepieciešamie produkti:
1l tomātu sulas;
4 ēd.k. smalki sakapātu zaļo lociņu;
1 vārīta ola;
300g zivis;
1/2 garā gurķa;
4 ēd.k.krējuma;
sāls

Pagatavošana:
Zivi var izmantot jebkādu – vārītu, ceptu, kūpinātu, marinētu. Esmu izmēģinājusi gan anšovus, gan kūpinātu sviesta zivi, gan ceptu mencu. Garšīgi ir ar jebkuru!
Zivi vajag iztīrīt no asakām un sagriezt.
Zaļos lokus pārkaisa ar sāli un saberž līdz tiek kļūst mīksti. Olu un gurķus sagriež kubiņos, pievieno lokiem un pārlej ar tomātu sulu.
Pievieno zivi, krējumu un visu samaisa. Pēc vajadzības pievieno sāli un pasniedzot pārkaisa ar sakapātām dillēm.
Ieteikums – zivis un krējumu pievienot jau šķīvī pasniedzot un nemaisīt, jo krējums dod sulai samaisot tādu ne visai garšīgu krāsu.
Bet vislabāk tas izskatās, ja kārto glāzītēs slāņos un tad pārlej ar tomātu sulu. Krējumu pasniedz atsevišķi un tad jau katrs lai pats lemj, pievienot krējumu vai nē, sajaukt vai nejaukt.

Lai laba ēstgriba!

Dalīties.

Atstāt Ziņu