Vārda dienu svin: Guntra, Ginters, Marianna

Atspirdzinājumi karstai vasaras dienai

Pinterest LinkedIn Tumblr +

“Rozīnes” mājas saldējuma meistares Leldes Sotnieces atspirdzinošie ieteikumi SievietesPasaules lasītājām: auksts piena ogu kokteilis, smiltsērkšķu -medus kokteilis un ogas ledus gabaliņos.

Termometra stabiņš joprojām rāda ap 30 grādiem plusā, un mēs meklējam veldzējumu ne vien peldēs, vēsās dušās, bet arī ēdienos un dzērienos.

Un kurš gan labāk zinās ieteikt, kā atveldzēties, ja ne saldējumu meistare?

Lelde Sotniece ir izveidojusi mājas saldējumu ražotni „Rozīne”, kurā gatavo burvīgus saldējumus. Iespējams, ar tiem esi mielojusies kādā pasākumā vai gadatirgū, kur bieži var sastapt „Rozīnes” busiņu.

Lūk, Leldes atspirdzinošie ieteikumi SievietesPasaule.lv lasītājām:

 

Auksts piena ogu kokteilis

Sasaldē odziņas -zemenes, avenes, mellenes, upenes, jāņodziņas vai citas, kuras tev garšo.

Sagādā kārtīgu lauku pienu, var arī izmantot pienu, kas nopērkams pakās veikalos, taču Lelde iesaka lauku pienu, jo tad kokteilis sanākot saturīgāks.

Ņem blenderi, ielej tajā pienu un liec klāt saldētās odziņas, pievieno cukuru pēc garšas – visu sablenderē. Iegūsi garšīgu aukstu piena ogu kokteili.

„Labāk saldēt ogas, nekā likt klāt kokteilim vienkārši ledus gabaliņus, jo tad tas kļūs ūdeņains, taču izmantojot sasaldētas odziņas, tas ir garšīgs, saturīgs un atspirdzinošs,” saka Lelde.

Variācijas šim kokteilim esot bezgala daudz, samiksēt varot jebkuras ogas, kuras vien kārojoties. „Izej dārzā, tur ir avenes, ķirši, upenes, jāņodziņas. Saplūc visu, ko sirds kāro un tikai blenderī iekšā!” iesaka Lelde. „Man pašai šobrīd topā ir zemenes un upenes.” Lelde iesaka pamēģināt kokteilī sajaukt zemenes kopā ar mellenēm, kā arī zemenes kopā ar piparmētrām. „Ja vēl čut-čut pieliesi labu rumu, nevis ruma esenci, tad iegūsi īpaši aromātisku kokteili,” teic Lelde.


Ogas ledus gabaliņos

Veselas vai saspaidītas ogas Lelde iesaka iesaldēt ledus gabaliņos. Ņem ledus formiņas, ieliec tajā veselas vai saspaidītas odziņas – jāņogas, upenes, mellenes, avenes – un pārlej ar ūdeni. Pēc tam šos ledus gabaliņus var izmantot kokteiļos, limonādēs, arī auksta ūdens glāzē. Tāpat ledus gabaliņos iesaldēt var arī piparmētru lapiņas.

Auksts smiltsērkšķu-medus kokteilis

„Ļoti atspirdzinoši ir smiltsērkšķi ar medu, tāds biezs kokteilis sanāk,” vēl vienu gardu recepti iesaka Lelde. To pagatavo šādi: liec kokteiļkrūzē vai blenderī ledus gabaliņus, un uz pusi vairāk smiltsērkšķu ogu, pievieno pāris karotes medus, sablenderē un lej glāzē.

Lelde novēl: “Atliek vien baudīt dabas valdzinājumu kaifīgākai dzīvei!”

 

Dalīties.

3 komentāru

  1. Kā gribētos tādu ledus gabaliņu vienkārši ielikt mutē, lai izkūst un pēc tam izjust to vēso ogu skābumu! Mmmm Kāpēc mans darba devējs nenodrošina saldēšanas iekārtu darbā? 🙂

  2. Mm, šobrīd baigi kārdinoši izklausās viss, kas ir auksts! Interesanti varētu būt ar smiltsērks'ki, kur tās ogas var nopirkt?

  3. Jūlija Liene R. on

    Saldētas upenes un jāņogas ir īsts gardums! Īpaši, ja vēl iemet kādā atspirdzinošā dzērienā, piemēram spraitā!

Atstāt Ziņu