Vārda dienu svin: Aina, Anete

Ātrais ābolu rausis ar dzērvenēm

Pinterest LinkedIn Tumblr +

trais ābolu rausis ir manas bērnības rudens dienu gardums. Ābolu laikā mamma to bieži cepa. Atceros, abas ar māsu trināmies gar virtuves galdu, gaidot, kad varēsim izlaizīt mīklas bļodu, jo ātrajam rausim pat jēlā mīkla ir garda! Nu šo rausi uzcepu arī es – par godu savas meitiņas vārda svētkiem.

Nepieciešams:
2 olas
glāze kefīra
2 glāzes kviešu miltu
tējkarote cepamā pulvera
0,5 vai 1 glāze cukura
āboli
dzērvenes
skābs krējums
kanēlis

Gatavošana:
Ābolus nomizo un sagriež plānās šķēlītēs.
Olas sakuļ ar cukuru, pievieno kefīru un atkal sakuļ. Miltos iemaisa cepamo pulveri un tos pievieno sakultajām olām. Visu izmaisa.
Mīklu lej uz cepamās pannas, pa virsu kārto ābolu šķēlītes un dzērvenes.
Pagatavo mērcīti -skābajā krējumā iemaisa vairākas tējkarotes cukura, un lej pa virsu rausim. Pārkaisa ar kanēli un liek cepties 180 – 200 grādos. Gatavs aptuveni 20 minūtēs (laiks atkarīgs no cepeškrāsns). No cepeškrāsns ņem ārā tad, kad rausim maliņas zeltaini brūnas un iebakstot ar sērkociņa galu rausis neķep, bet ir irdens.

 

Dalīties.

1 komentārs

  1. Annija Goldberga on

    jā, jā, šito recepti pat es atceros, tā bija mana pirmā pašas ceptā ābolkūka, tikai bez dzērvenēm pa virsu :)) mmm! 🙂

Atstāt Ziņu