Vārda dienu svin: Kārlis, Spodris

Aso ēdienu cienītājiem- adžika

Pinterest LinkedIn Tumblr +

“Šī adžika ir vairāk domāta tiem, kuri mīl asus ēdienus. Bet, ja negribi tik asu, vari likt mazāk čili piparu. Ziemā ļoti labi iet klāt gaļas ēdieniem un, protams, to var ēst kā salātus,” par konkursam “Gatavojam krājumus ziemai” iesūtīto recepti stāsta Anna.

Vajadzēs:
-2 kg tomātus
-2 kg sarkanās paprikas (citas krāsas šoreiz gan nederēs)
-3 gab asos sarkanos piparus (čilli)
-6 ķiploka galviņas
-2 ēd.k.sāls
-1 ēd.k cukura
-1 ēd.k maltie sarkanie pipari

Pagatavošana:
Tomātus un papriku nomazgā, tomātiem izgriež nabiņu un paprikai sēklas no vidus, sagriež mazākos gabalos.
Papriku, tomātus un čilli samaļ gaļas mašīnā.
Lej katlā un vāra tik ilgi kamēr katlā visa masa paliek uz pusi mazāk.
Pieliekam cukuru, sāli, sarkanos piparus un saspiestus ķiplokus, vāram vēl 5 minūtes.
Lejam tīrās sterilās burciņās un skrūvējam ciet.
Burciņas griežam otrādāk un skatamies, vai labi aizskrūvētas.

 

Gatavojam krājumus ziemai!

Signes gurķi savā sulā

Zaļie un sarkanie tomāti sautēti tomātu pastā

Marinēti gurķi ķiplokos

Annas plūmju- zemesriekstu ievārījums

Tīnas gaileņu ieziemošanas recepte 

Marinēti kāposti ar kanēli

Ziemas kārums – marinētas sviesta pupiņas 

Ilzes tomātu-sēņu salāti

Violeti gurķīši? Jā, marinēti aronijās!

Ilzes recepte marinētiem puķkāpostiem

Vasaras garšai ziemā- gaileņu kaviārs

Inas marinētie saldie gurķīši

Ābolu- pīlādžu ievārījums

Sēņu soļanka

Uncle ben’s latviešu gaumē

Lonijas kabaču salāti

Skābēti gurķi un tomāti

Marinēti bumbieri ar pīlādžiem Ilzes gaumē

 

Padalies ar savu marinējumu vai ievārījumu recepti arī Tu! Katru nedēļu viena konkursa dalībniece laimēs kārdinošu pavārgrāmatu. Vairāk par konkursu lasi šeit.

Dalīties.

Atstāt Ziņu