ai arī visu vasaru tika ceptas dažādas plātsmaizes, tomēr man tieši šobrīd šķiet, ka ir iestājies īstais kūku un dažādu saldo vai sāļo pīrāgu laiks. Izņem tādu siltu no krāsns un baudi uzreiz vai arī atdzisušu kopā ar siltu tēju vai saldu kakao dzērienu. Mmmm…
Šoreiz padalīšos ar kādas ātrās kūkas recepti, kas noteikti noderēs steidzīgajām un tām, kas baidās pašas ķerties pie mīklas gatavošanas!
Nepieciešams:
1 paciņa Dobeles Dzirnavnieks ātrās kūkas
maisījuma mīklas pagatavošanai;
160 ml ūdens;
105 g augu eļļa;
3 vidēji lieli āboli;
sauja vēlo rudens aveņu;
saujiņa zemeņaveņu;
sauja aroniju;
1-2 ēd.k. cukurs
Pagatavošana:
Bļodā ieber sauso maisījumu mīklas pagatavošanai, pievieno nepieciešamo daudzumu ūdens un eļļas, visu kārtīgi samaisa, lai nepaliek kunkuļi. Ņem apaļo kūku cepšanas formu, ieziež ar taukvielām vai arī izklāj cepamformas pamatni ar cepampapīru. Kad tas izdarīts, mīklu ielej formā un izlīdzina. Uzber aronijas. Tad nomazgā (var arī nomizot) ābolus un sagriež plānās šķēlītēs. Šķēlītes vienmērīgi izliek pa mīklas virsmu, pārber vēlās avenes un zemeņavenes. Pārkaisa ar cukuru. Uzkarsē krāsni līdz 180 grādiem, liek kuku cepties uz aptuveni 25-30 minūtēm.
Rezultāts patiešām ļoti gards!
2 komentāru
Gatavoju ko līdzīgu tieši no šī paša maisījuma, lieku katrreiz ko nu gribas un kas mājās ir- ābolus un dažādas ogas, esmu arī likusi banānus, sanāk ļoti labi, jo banāni ir saldāki un dod saldumu, kamēr ogas- skābenumu.
Šitais maisījums ir arī mans atklājums un noslēpums. Vīrs saka- šitā kūka tev gan baigi labi sanāk 😀 Un var variēt,ko likt virsū! Tagad mēģinu ar rabarberiem visu ko, rabarberi ar banāniem piemēram baigi labi!