Vārda dienu svin: Ulvis, Uldis, Sandis, Sandijs

Ābolu strūdele

Pinterest LinkedIn Tumblr +

ilta, smaržīga ābolu strūdele ar vaniļas mērci – lielisks saldais ēdiens ziemas vakaros. Jolanta šo recepti iesūtijusi konkursa ‘Mana svētku laika recepte’ ietvaros.

Pildījumam:
1 kg ābolu
Rīvēta citrona miziņa
½ citrona sula
3 ēd.k. kapātu riekstu
70 gr. cukura
½ tējk. kanēlis
100 gr. rozīnes( mērcētas ūdenī)
2 ēd.k. rīvmaizes

Mīkla:
250 gr. miltu
2 ēd.k. pakusuša sviesta
1 ola
1 šķipsniņa sāls

Pagatavošana:
1. Nomizo ābolus, uzbriedina ūdenī rozīnes, tās pievieno āboliem, pieber cukuru, kanēli, uzrīvē citrona miziņu, uzspiež citrona sulu, apmaisa ar rokām mazliet saspiežot ābolus.
2. Uzber miltus, vidū iedobē liek 2 ēd.k. sviesta, olu, sāli. No ārmalas mīca mīklu, tad pielej pa drusciņai remdenu ūdeni (apmēram 100 ml). Veido bumbu, nopindzelē ar eļļu, lai mīkla neapkalst. Liek traukā un siltā vietā apsegtu uz ½ stundu atstāj uzrūgt.
3. Mīklu izrullē, apsmērē iekšu ar izkausētu sviestu, uzkaisa rīvmaizi. Gatavo pildījumu liek pagales formā. Noloka galu malas, tad pāri pārloka pārpalikušo mīklu. Apsmērē ar olu.
4. Cep 1h 200 grādu karstumā.
5. Mazliet atdzesē, griež gabalos, kārto uz šķīvja, apbirdina ar pūdercukuru. Pasniedz ar vaniļas mērci.

Vaniļas mērces recepte
Nepieciešams:
3 olu dzeltenumi
2 ēd.k. cukura
2 ēd.k. vaniļas cukura
1 ēd.k. kartupeļu cietes
350 ml piena

Pagatavošana:
Visu samaisa, tad pielej pienu katliņā. Maisot karsēt, kamēr mērce sabiezē sev vēlamā biezumā. Nevārīt!

 

KONKURSS ‘MANA SVĒTKU LAIKA RECEPTE’

 

Pastāsti un parādi mums savas īpašās Ziemassvētku laika un Jaungada receptes!

Balvās gardumi no ceptuves „Lāči” – lai svētki turpinātos arī pēc Jaunā gada!

Vairāk informācijas par konkursu šeit  >>>

Dalīties.

2 komentāru

Atstāt Ziņu