r ābolu laiks un es gribu Jums atgādināt ļoti gardas ābolu kūkas recepti. Šī kūka manā ģimenē un nu jau arī manu draugu ģimenēs ir ļoti iecienīta.
Nepieciešams:
5 āboli
3 olas
2 glāzes miltu
1,5 glāzes cukura
200 g sviesta
pustējkarote sodas
Pagatavošana:
Sakuļam 3 olas dzeltenumus, pusglāzi cukura un mīkstu sviestu. Tad pievienojam 2 glāzes miltu un pustējkaroti sodas. Visu samaisām.
Izveidojas mīkla kura nelīp pie rokām.
Vienu ceturtdaļu mīklas ieliekam, ledusskapī saldētavā.
Pārējo mīklu izklājam ietaukotā veidnē. Izveidojot maliņas nedaudz uz augšu. Uzrīvējam pa virsu ābolus.
Saputojam olu baltumus ar vienu glāzi cukura. Saputoto masu lejam virsū āboliem.
Tad uzrīvējam pa virsu mīklu, kura bija ielikta ledusskapī saldētavā.
Liekam cepties uzkarsētā cepeškrāsnī 200 grādos apmēram 30 minūtes.
Gatavību pārbaudām ar koka irbulīti.
Kūka ir vienreizēji garšīga.
8 komentāru
Paldies par so recepti loti garsigi.
Man liekas, ka receptē ķlūda nedaudz: ja bija jāliek 200g sviesta, tad ar 2 glāzēm miltu ir par maz, lai iegūtu mīklu konsistencē "kad nelīp pie rokām". 🙂 Liku krietni vairāk un viss sanāca. Nu, vienīgais, nedaudz apdega virspuse.
O jā! Arī manā ģimenē šī ir iecienītākā ābolu laika kūka jau uiiiiij, gadus vismaz 20. Recepte, kas nenoveco, recepte, kas iedvesmo un Vēsma, kas atceras par pārējiem un iekārdina tos:) Sveicieni no Pārvērtībām:)
garsigi
mmmmm
cik labs
labakais ko jepkad esmu edis