Vārda dienu svin: Gunta, Ginta, Gunda

Ābolu, ķirbju ievārījums. Divas versijas

Pinterest LinkedIn Tumblr +

aršīgs savienojums – āboli kopā ar ķirbjiem. Nataša piedāvā divus variantus: ābolu ķirbju ievārījumu ar ingveru un ābolu ķirbju ievārījumu ‘Uz Ziemassvētku nots’. Pamēģinām!

Recepte Nr.1 Ābolu ķirbju ievārījums ar ingveru:
Ņemam vienu daļu ķirbi,divas daļas ābolus “Antonovka”. Ķirbi nomizojam,izgriežam sēklas,sagriežam mazos gabaliņos un liekam vārīties ļoti nelielā ūdens daudzumā. Pa to laiku nomazgājam ābolus un izgriežam serdes un sagriežam nelielos gabaliņos(mizu nav jāņem nost,jo pēc tam mēs šo visu izlaidīsim caur sietiņu.)
Sagrieztos ābolus pievienojam pie ķirbjiem,kas jau vārās.Visu sautējam zem vāka uz mazas uguns.
Uz rīves sarīvējam svaigu ingvera sakni,mums nepieciešams uz 1 l ievārījuma 1cm gara ingvera sakne. Liekam klāt katlā.No viena citrona norīvējam miziņu un izspiežam 4 ēd.k citrona sulu. Aptuveni vidēja lieluma citrons būs vajadzīgs.
Ķirbis,kam pievienoti āboli,ingvera sakne, citrona miziņa un sula vārās uz mazas uguns,ja nepieciešams pievienojam nedaudz ūdeni,lai nedeg klāt.Kad viss jau sāk šķīst ārā izlaižam caur sietiņu, lai atbrīvotos no ābolu mizas un,lai ievārījums būtu viendabīgs.
Kad ar to esam tikuši galā,liekam atkal katliņā uzvāram,pievienojam ap 9 ēd.k cukura,bet būtībā pēc jūsu garšas, man vienkārši nepatīk salds ievārījums.Visu vāram kādas 10 minūtes un tad liekam sterilizētās burkās.

Recepte Nr.2 Ābolu, ķirbju ievārījums “Uz Ziemassvētku nots”
Uz 3 daļām ābolu “Antonovka” ņemam 1 daļu ķirbi. Precīzāk nepateikšu,jo visu ņēmu uz sajūtām. Bet būtībā jau tās proporcijas ir aptuvenas. Ja vēlas paslēp to ķirbja garšu,(ja nu kādam īsti nepatīk,tad ņemam vairāk abolu un mazāk ķirbi)
Ķirbi nomizojam,izņemam sēklas, sagriežam ļoti mazos gabaliņos un liekam vārīties nelielā ūdens daudzumā. Ābolus nomazgājam,izgriežam serdes,sagriežam mazos gabaliņos un pievienojam ķirbim.
Vāram uz mazas uguns ik pa laiciņam apmaisot līdz viss sāk šķīst ārā. Tad izlaižam caur sietiņu šo masu,liekam atkal katliņā,pievienojam 1/2 citrona sulu un uzvāram.Kad sāk burbuļot pievienojam cukuru pēc garšas un garšvielu maisījumu piaprkūkām, man bija firmas ‘Twins”. Uz 1 litru ievārījuma es pievienoju 2 tēj.k garšvielu un 7 ēd.k cukuru. Es pievienoju nedaudz,izmaisīju,pagaršoju un tad skatījos vai pietiekami vai vel jāpievieno. Visu pavāram 10 minūtes un tad liekam burkās.

Iesūtīts konkursam ‘Gatavojam krājumus ziemai’

————–
Padalies arī Tu ar savām ievārījumu, kompotu, marināžu un citu ziemas gardumu receptēm! Balvās- 3 grozi pilni ar dažādām, smaržīgām TWINS un Anniņa garšvielām. ->>> KONKURSS ‘Gatavojam krājumus ziemai!’

Dalīties.

5 komentāru

  1. Natālija Rogova on

    Gan ķirbis,gan ābols ļoti labi iet kopā ar garšvielu piparkūkām.Gan ir interesanta garša,gan Ziemassvētku smarža 😉

  2. Gunta Leona on

    Gan jau garšīgi. Liet ar vajag dāvināmās burciņās. Es pag ruden izvārīju zapti no ķirbja un cidonijām ( uz kg ķirbja kādas 5-7 cidonijas). Super. Tie, kam dāvināju, vēlāk pateicās vēlreiz un jautāja – ar ko tas ķirbis bija. Šogad ar tiem ķirbjiem tā švaki, bet gan jau kāds iedos.

Atbildēt Natālija Rogova Atcelt