Vārda dienu svin: Lauris, Norberts

3 interjera knifiņi, lai ēdiens garšotu vēl labāk

Pinterest LinkedIn Tumblr +

Izvēloties pareizās krāsas un atbilstošu muzikālo pavadījumu, maltītes ieturēšanu var padarīt vēl baudāmāku, noskaidrots psihologu pētījumos. Eksperimentējot ar krāsām un skaņām, atklājies, ka interjers sarkanos un zilos toņos kopā ar mierīgu skaņu fonā rada patīkamāku gaisotni ēšanai, nekā telpās ar baltu vai zaļu interjeru skaļas mūzikas pavadījumā.

Dažādu valstu pētnieki ir veikuši virkni eksperimentu, piedāvājot cilvēkiem nogaršot vienu un to pašu ēdienu dažādos interjeros dažādu skaņu pavadījumā. Izmantojot iegūtos datus, Electrolux eksperti piedāvā dažus ieteikumus, kā padarīt maltītes ieturēšanu par īpaši patīkamu un atmiņā paliekošo.

1. Papildiniet galdu ar sarkanas un zilas krāsas elementiem. Kā liecina pētījuma dati, sarkanie un zilie toņi uzlabo kopējo iespaidu par ēšanas procesu. Turklāt, vienā no eksperimentiem iezīmējās interesanta tendence – puse no pētījuma dalībniekiem garšojot vienu un to pašu sarkanvīnu dažādu krāsu interjerā, atzina, ka sarkanā telpā tas bija saldāks, nekā zilā vai baltā istabā. Krāsaino trauku, svečturu vai salvešu izmantošana galda servēšanā ir viena no iespējām izmantot šo atklājumu ikdienā.

2. Regulējiet gaismas spilgtumu. Intensīvs apgaismojums novērš uzmanību no ēdiena, uzskata psihologi un aicina nepārspīlēt ar gaismu ēdamā telpā. Gaismas pārslēdzējs ar spilgtuma regulētāju ir vienkāršs risinājums.

3. Nogrieziet mūzikas skaļumu. Skaļas skaņas apslāpē garšas uztveršanu, liecina Lielbritānijas un Nīderlandes psihologu pētījumi. Tādēļ mūzikas pavadījumam ir jābūt papildinošam, nevis dominējošam, tika secināts pētījumā. Lai uzlabotu iespaidu par ēšanas procesu, uzlieciet sev patīkamu mūziku – eksperiments parādīja, ka ēdot pusdienas, klausoties mīļāko mūziku, ēdiens liekas vēl garšīgāks!

Dalīties.

Atstāt Ziņu